Coaching

Coaching voor kinderen, jongeren en ouders 

Natuurlijk wil je niets liever dan een gelukkig kind dat vrolijk door het leven gaat, maar het kan gebeuren dat er in het leven van je kind een hobbel komt die te groot is om alleen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, angst, of moeite met het verwerken van een heftige gebeurtenis.

Vaak weet je als ouder wel een beetje wat er speelt, maar lukt het niet altijd om het probleem op te lossen. Toch belemmert het je kind op school of thuis en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik help om samen en met vertrouwen over die grote hobbel heen te komen.

Wat wil je kind bereiken?
Ik bied laagdrempelige en praktische een op een begeleiding voor kinderen en jongeren vanaf 9 jaar. Het uitgangspunt bij een coaching traject van Giraffe Coaching is altijd: welk doel wil hij of zij bereiken en hoe komen we daar? Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets wat heel moeilijk is. Of superspannend. Samen ontdekken we welke kwaliteiten, talenten en mogelijkheden jouw kind of tiener in zich heeft om dat doel te bereiken. Daardoor bouwen we ook zelfvertrouwen en zelfkennis op, iets waar je de rest van je leven nog op terug kan vallen!

Intakegesprek
Om een objectief en compleet beeld te krijgen, starten we met een algemeen intakegesprek. Daarna bepalen we samen wat de beste aanpak is. Een sessie wordt meestal een keer in de twee weken ingepland. Op basis van het intakegesprek bepalen we hoeveel sessies er nodig zijn. In de regel zijn vier tot acht sessies voldoende om je kind weer goed op weg te helpen. Afhankelijk van de vooruitgang kan dit natuurlijk aangepast worden.